Social

Persoane din cadrul RTEC și agenți economici, vizați într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice

Centrul Național Anticorupție (CNA) desfășoară astăzi percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice. Potrivit instituției, persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”) și agenți economici.

Potrivit CNA, perchezițiile au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul RTEC. Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Conform materialelor urmăririi penale, persoane publice din cadrul RTEC ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile întreprinderii. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

„La moment, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al RTEC, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit”, se arată în comunicatul sursei citate.

Citește mai mult