Internațional

Joe Biden anunță un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Statele Unite impun peste 500 de noi sancțiuni Rusiei din cauza războiului în curs declanșat împotriva Ucrainei și a morții liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a anunțat președintele american Joe Biden înainte de aniversarea a doi ani de la atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei. Statele Unite introduc, de asemenea, noi restricții la export pentru aproape 100 de organizații pentru a oferi sprijin ascuns mașinăriei militare ruse, scrie Unian.

Astăzi, anunț mai mult de 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul de cucerire a Ucrainei în desfășurare și pentru moartea lui Alexei Navalnîi, care a fost un curajos activist anticorupție și cel mai înverșunat lider al opoziției (președintele rus Vladimir) Putin”, a spus Biden.

Noile sancțiuni vor viza indivizii care au legătură cu sectorul financiar al Rusiei, baza industrială de apărare și rețelele de achiziții, precum și pe cei implicați în condamnarea opozantului rus.

Statele Unite impun, de asemenea, restricții la export asupra a aproximativ 100 de entități „pentru că oferă sprijin ascuns pentru mașinăria de război a Rusiei” și „luând măsuri pentru a reduce în continuare veniturile energetice ale Rusiei”, a spus Biden.

În plus, Biden a reamintit lipsa de muniție în armata ucraineană, în timp ce Rusia primește arme și muniție din Iran și Coreea de Nord. El a cerut din nou Camerei Reprezentanților să adopte un proiect de lege bipartizan privind măsuri suplimentare de securitate națională „înainte să fie prea târziu”.

Precizăm că Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat, de asemenea, sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei și a entităților din țări terțe care ajută Moscova să eludeze restricțiile anterioare.

Pe 24 februarie se împlinesc doi ani de când Rusia a declanșat un război în Ucraina.

Citește mai mult