Sport

Dacia-Buiucani, ambiții și în Cupă

După ce a evoluat fără prea multă strălucire în „Cupa de Iarnă”, care a fost mai mult o repetiție pentru sezonul de primăvară, Dacia-Buiucani Chișinău se pregătește acum de reluarea competițiilor oficiale. Discipolii lui Viorel Frunză vor juca în deplasare cu CSF Bălți în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei Moldovei.

facebook.com/fcdaciabuiucani
Sursa: facebook.com/fcdaciabuiucani

Chișinăuenii își doresc să obțină un rezultat pozitiv, pentru ca în retur să le fie mai ușor să se califice pentru semifinale.

"Normal că sunt meciuri grele. Până când echipele își intră în ritmul de joc. Până la urmă, noi mergem acolo să încercăm să jucăm fotbal. Jucătorii tineri trebuie să capete experiență. Sperăm la un rezultat bun." a afirmat antrenorul Viorel Frunză.

"Știm că ne așteaptă un meci greu. Bălți a fost în pregătiri în Turcia, au jucători noi, cu experiență, au vreo doi stranieri, antrenor bun... Vrem cât mai mult posibil de la acest meci." a spus fotbalistul Dumitru Bivol.

În pauza de iarnă, Dacia-Buiucani și-a întărit compartimentul defensiv cu fundașul Maxim Focșa. El a mai jucat la această echipă între august 2022 și februarie 2023.

"O echipă tânără. Vom alerga în rând cu ceilalți, vom încerca să jucăm de la egal cu toate echipele. Totul va fi bine. Vom trage concluziile deja la final de sezon." a declarat fotbalistul Maxim Focșa.

"În apărare aveam nevoie de un jucător cu experiență. Vede bine terenul, poate să înceapă atacul cu o primă pasă înainte, așa că, cred că e un transfer bun pentru Dacia." a spus căpitanul Eugen Zasavițchi.

Prima manșă a sfertului de finală dintre CSF Bălți și Dacia-Buiucani se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 14:00. Cea de-a doua, care va avea loc în capitală, e programată pentru 4 aprilie.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult