Cultură

Călătorie prin universul artistic al lui Mihai Volontir

Născut într-o zi de mărțișor în anul 1934, Mihai Volontir a lăsat o amprentă profundă în teatrul și cinematografia din Republica Moldova. De la debutul său în filmul „Se caută un paznic" până la interpretarea sa remarcabilă a rolului Dimitrie Cantemir, talentul său a fost răsplătit cu numeroase premii și distincții. În acest context, expoziția „90 de ani de la nașterea celui mai bun actor din cinematografia moldovenească - Mihai Volontir” oferă o incursiune fascinantă în viața și cariera actorului.

Originar dintr-o familie cu rădăcini adânci în Moldova, Mihai Volontir și-a început cariera ca învățător de clasele primare în satul Păpăuți, raionul Rezina. Ulterior, el și-a dedicat viața teatrului, debutând în calitate de actor la Teatrul Moldovenesc-Rus Muzical Dramatic din Bălți. Aici, a interpretat o varietate de roluri și a contribuit la dezvoltarea culturală a regiunii.

În paralel cu activitatea teatrală, Mihai Volontir și-a făcut simțită prezența și în cinematografie. De la debutul său în filmul „Se caută un paznic" până la interpretarea memorabilă a lui Dimitrie Cantemir, a adus un aport semnificativ în acest domeniu.

Gov.md
Sursa: Gov.md

Expoziția oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora viața și cariera lui Mihai Volontir, evidențiind contribuțiile sale semnificative în teatru, cinematografie și viața politică a țării. Prin intermediul fotografiei, artei și documentelor de arhivă, expoziția va prezenta povestea fascinantă a unei personalități marcante a culturii moldovenești.

Gov.md
Sursa: Gov.md
Gov.md
Sursa: Gov.md

Pentru a explora expoziția integrală și pentru a descoperi mai multe despre viața și cariera lui Mihai Volontir, accesați link-ul https://arhiva.gov.md/expozitia-90-de-ani-de-la-nasterea.../

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult