Regional

Șomerii din Găgăuzia au fost informați despre locurile de muncă disponibile datorită echipelor mobile ANOFM

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă servicii mai accesibile pentru șomeri cu ajutorul echipelor mobile. O astfel de întâlnire a avut loc în comuna Svetlîi din Găgăuzia. Peste 60 de localnici, care sunt în căutarea unui job, s-au putut înregistra în baza de date a Agenției și au fost informați despre piața muncii.

Locuitorii din comuna Svetlîi au fost informați despre locurile de muncă disponibile și care sunt salariile fără să fie nevoiți să plece la Comrat până unde au de parcurs peste 30 de kilometri.

Ne dorim locuri de muncă mai bune pentru noi și pentru rude”.

20 de mii de lei. - Unde este oferit așa salariu la noi în țară? - Peste tot. Important să plătească”.

Ar fi bine mai multe astfel de evenimente, pentru că oamenii sunt în căutare de lucru”.

Alături de echipa mobilă a venit și o angajată a poliției care a informat cetățenii că sunt locuri vacante în cadrul inspectoratului.

Avem diferite posturi de muncă de la subofițeri până la ofițeri. Aici mă refer la polițiști de sector, asigurarea ordinii publice, anchetatori, ofițeri de urmărire penală. Dacă oamenii sunt interesați, îi invităm, salariul este de până la nouă mii de lei”, a declarat Tatiana Garciu, polițistă.

Luând în considerare problemele oamenilor că nu au acces la transport, noi în acest format vom lucra cu oamenii care locuiesc în localitățile în care accesul este greu”, a menționat directorul AOFM Găgăuzia, Natalia Miron.

Echipele mobile ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează astfel de întâlniri în toate raioanele țării. Potrivit datelor ANOFM, în prezent, sunt disponibile 9100 de locuri vacante de muncă.

Citește mai mult