Eurovision

Natalia Barbu va evolua sub numărul 11, în prima semifinală la Eurovision

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai. Canalul oficial de Youtube Eurovision Song Contest a prezentat în seara zilei de 26 martie numărul de ordine al fiecărei țări concurente din cadrul celor două semifinale ESC 2024.

Astfel, în prima semifinală, alături de R. Moldova vor evolua alte 14 țări, conform următoarei ordini: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, Polonia, Croația, Islanda, Slovenia, Finlanda, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.

În a doua semifinală, care va avea loc pe 9 mai, vor urca pe scenă concurenții din Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia, Olanda.

Amintim că Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a câștigat Finala Națională Eurovision Song Contest 2024 și va reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional ce se va desfășura în luna mai în Suedia. În Finala Națională, organizată de postul public de televiziune Moldova 1, au concurat 11 piese muzicale.

Natalia Barbu a câștigat concursul obținând un scor total de 12 puncte. Interpreta a fost favorita juriului, acumulând 60 de puncte. Publicul i-a acordat Nataliei Barbu 2421 de voturi. Simpatia publicului a fost cucerită de Valeria Pasha care a obținut 4771 de voturi.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Citește mai mult