Sport

Echipa națională a Ucrainei s-a calificat pentru a patra oară la rând la turneul final al Campionatului European

Ucraina s-a calificat la turneul final al Campionatului European din acest an! Precum în semifinala cu Bosnia și Herțegovina, și în finala barajului, contra Islandei, "galben-albaștrii" au obținut o victorie volitivă. În partida jucată la Wroclaw, în Polonia, echipa Ucrainei a fost condusă.

În minutul 30 islandezul Albert Gudmundsson a deschis scorul. Trupa antrenorului Serhii Rebrov a revenit puternic în repriza secundă. Mai întâi, Viktor Țîgankov a egalat în minutul 54, iar peste jumătate de oră Mihailo Mudrik a înscris golul victoriei și, implicit, al calificării.

"Suntem atât de recunoscători tuturor suporterilor noștri! Ei au continuat să ne susțină chiar și după ce am încasat golul. Noi toți - antrenorii, fotbaliștii și întreg poporul ucrainean - am meritat această victorie! Ea este pentru suporterii noștri, pentru țara noastră, pentru poporul nostru, pentru soldații noștri care acum ne protejează libertatea.", a declarat selecționerul Ucrainei, Serhii Rebrov

Echipa națională a Ucrainei va juca pentru a patra oară la rând la un turneu final de Campionat European. La competiția din Germania "jovto-blakitnîe" vor fi într-o grupă cu România, Belgia și Slovacia.

Și Polonia a obținut in extremis calificarea la EURO-2024. Lewandowski și compania au triumfat în finala barajului cu reprezentativa Țării Galilor abia la capătul serie loviturilor de departajare. Cele două formații nu au marcat nici un gol în timpul regulamentar și nici în cele două reprize suplimentare, iar la penalty-uri polonezii au avut nervii mai tari și s-au impus cu 5:4.

La turneul final Polonia va juca într-o grupă cu Țările de Jos, Franța și Austria.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult