Regional

În atenția viitorilor șoferi! La Criuleni nu se vor presta servicii de examinare auto

Candidații care au absolvit școlile auto din raioanele Criuleni și Dubăsari vor putea susține examenele de calificare, atât teorie, cât și practică, la una din subdiviziunile de examinare ale Agenției Servicii Publice (ASP) din Chișinău și Orhei, începând cu data de 1 aprilie anul curent. Potrivit ASP, măsura a fost luată în vederea îmbunătățirii procesului de examinare auto și pentru a asigura transparența acestuia.

„Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Criuleni, care, la moment, nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens, intensitatea circulației rutiere este foarte redusă, practic nu există intersecții cu grad sporit de complexitate, sunt foarte puține semafoare, nu pot fi diversificate rutele de examinare și este redusă posibilitatea distribuirii aleatorii a candidaților către examinatori”, se arată în comunicatul emis de ASP.

Astfel, persoanele care au inițiat la Criuleni procedura de examinare la una dintre probe, indiferent de rezultatele obținute, „admis” sau „respins”, vor fi admise la examen, la toate sub/categoriile, programându-se la oricare din subdiviziunile de examinare auto ale ASP din Chișinău sau Orhei. Totodată, începând cu 1 aprilie, numărul examinatorilor autorizați în locația din municipiul Orhei va fi majorat, „ceea ce va permite extinderea numărului de locuri disponibile pentru serviciile de examinare, fără a crește timpul de așteptare”, anunță sursa citată.

Conform datelor statistice ale ASP, pentru anii 2022 și 2023, numărul de servicii de examinare prestate la Criuleni este cel mai mic, comparativ cu cele 11 locații ale direcției de examinare a conducătorilor auto ale ASP.

Serviciile de înmatriculare auto vor continua să fie prestate în cadrul subdiviziunii ASP din or. Criuleni, dar și în incinta Centrului multifuncțional Criuleni.

Amintim că, recent, în municipiul Chișinău, ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică (categoria B). Acestea sunt amplasate în incinta secțiilor de înmatriculare auto din sectoarele Sculeni (str. Calea Ieșilor 14) și Râșcani (str. Academician Sergiu Rădăuțanu 1). În prezent, la etapa de pilotare a proiectului, cetățenii au posibilitatea să-și selecteze locația de unde preferă să se pornească la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ulterior, candidații vor fi distribuiți aleatoriu de către sistem la unul dintre cele trei centre de preluare a persoanelor pentru proba practică.

Citește mai mult