Cultură

Teatrul „Ștrengărel” din Hîrbovăț: Educație și divertisment pentru copiii din comunitate

La Centrul de Cultură, Tineret și Sport din satul Hîrbovăț, Anenii Noi, Teatrul „Ștrengărel” a sărbătorit cu fast cea de-a 18-a aniversare a colectivului său. Cu o istorie bogată și o contribuție semnificativă în dezvoltarea artei scenice în comunitate, membrii acestui teatru au adus bucurie și emoție în sufletele celor mici și au educat generații de copii talentați.

Facebook.com
Sursa: Facebook.com

”Inițiativa înființării teatrului a pornit de la colectivul grădiniței de copii, unde educatori extrem de talentați au fost la baza unui spectacol de teatru pentru cei mici. Cu sprijinul lor, împreună cu un bunic din sat, s-a pus în scenă primul spectacol intitulat "Iedul cu Trei Capre", inspirat de creația Lidiei Bolboceanu”, dezvăluie conducătoarea Teatrului „Ștrengărel", Ludmila Seretinean.

Teatrul „Ștrengărel” se remarcă prin originalitatea și creativitatea poveștilor proprii pe care le aduc în scenă. De-a lungul anilor, au fost prezentate spectacole precum „Ieduțul Răsfățat", „Trei Cocoșei", „Gogoașa" sau „Iepurel Rătăcit". Cu fiecare spectacol, membrii teatrului trec printr-un proces de dezvoltare artistică, îmbunătățindu-și abilitățile de vorbire, expresivitate și mișcare scenică.

Cu o echipă de aproximativ douăzeci de membri, Teatrul „Ștrengărel” a devenit o prezență importantă în comunitatea locală, inspirând și educând tinerele talente. Prin spectacolele lor, ei transmit nu doar divertisment, ci și învățăminte importante despre responsabilitate, muncă în echipă și dezvoltare personală.

La sărbătoarea aniversară, micuții actori au dat viață unui nou spectacol, demonstrând încă o dată că sunt viitori artiști ai scenei. Emoțiile, trăirile și bucuria acestor copii au fost evidente pe tot parcursul evenimentului, iar publicul a fost impresionat de talentul și devotamentul lor față de arta teatrală.

„Îmi place să cânt, îmi place să fiu în spectacol”.

„Am avut și niște emoții. Prima dată joc cu păpușa după un paravan atât de mare”.

„Am avut un rol foarte important. Mi-a plăcut să joc în fața mai multor persoane”, spun micii actori.

Teatrul „Ștrengărel” continuă să fie o sursă de inspirație și bucurie pentru comunitatea locală, iar membrii săi sunt hotărâți să continue să ofere spectacole memorabile și să încurajeze tinerele talente în drumul lor către marea scenă.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult