Internațional

O termocentrală și substațiile electrice au fost distruse de rachete la Harkov. Alertă de atacuri, în regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina

Orașul Harkov este ținta atacurilor tot mai insistente ale Moscovei, iar ultimele lovituri au distrus o mare parte din rețeaua energetică a urbei. Atacurile au distrus o termocentrală și toate substațiile electrice. Autoritățile locale spun că situația este „foarte dificilă”. Centrele de asistență umanitară din oraș, cunoscute și sub numele de „Puncte de Invincibilitate”, funcționează non-stop.

pravda-ro.com
Sursa: pravda-ro.com

Armata rusă a lovit pentru a treia oară Harkovul cu muniție ghidată în ultima săptămână. Bombardamentul a avariat o școală, au fost sparte geamuri și au fost deteriorate fațadele mai multor clădiri. Un bărbat povestește că a auzit trei explozii, una după alta - după care, cioburi de sticlă au căzut peste el.

„Înțeleg, ei cred că aici sunt militari, de aceea au lovit. Iar eu locuiesc aici singur”, a explicat profesorul Oleksandr Korșun.

De asemenea, invadatorii au folosit obuze S-300, care ajung în oraș în 40 de secunde. Rușii lansează tot mai des și drone Shahed, care au avariat mai multe clădiri rezidențiale și un depozit de petrol. Între timp, serviciile speciale ucrainene au reținut o femeie care transmitea informații despre numărul militarilor și despre echipamentele militare. Suspecta este acuzată de trădare de patrie și riscă închisoare pe viață.

Alertă de atacuri a fost înregistrată și în regiunile ruse din apropierea frontierei cu Ucraina. Belgorodul a fost bombardat din nou. În oraș ard clădiri și mașini. Linii de alimentare cu energie electrică au fost avariate, iar câteva sate au rămas fără electricitate. Cel puțin opt persoane au fost rănite, spun autoritățile locale.

Continuă incidentele și la unitățile industriale ruse. Un incendiu de proporții a izbucnit la întreprinderea militară Uralmaș din Ekaterinburg. Flăcările au izbucnit într-un atelier care produce transformatoare de electricitate și s-a extins pe o suprafață de peste patru mii de metri pătrați.

La Hotkovo, lângă Moscova, a luat foc una dintre cele mai mari întreprinderi din industria electrotehnică a Rusiei. Suprafața incendiului a depășit trei mii de metri pătrați. Iar la Moscova și Sankt Petersburg mii de oameni au fost evacuați din cauza mai multor alerte cu bombă. Gara Kursk și un centru comercial din capitala rusă au fost evacuate. La fel și peste trei mii de studenți și profesori universitari. În același fel au procedat și vizitatorii Grădinii Zoo din Sankt Petersburg.

Citește mai mult