Internațional

Volodimir Zelenski: Numai cu Ucraina în cadrul NATO putem conta pe o securitate reală în Europa

Preledintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că acest an ridică mai multe întrebări fundamentale cu privire la relațiile Ucraina-NATO și numai cu Ucraina în cadrul Alianței putem conta pe o securitate reală în Europa. El mai spune că Industria ucraineană de apărare trebuie să producă exact ceea ce cere războiul, în cantitatea necesară și în timp util, în funcție de necesități și că dronele vor fi unul dintre factorii decisivi pentru victoria în acest război, scrie news.ro.

„Am organizat o reuniune specială privind activitatea noastră cu Alianța în domeniul interoperabilității și perspectivele pentru acest an. Au participat toți oficialii noștri din domeniul relațiilor internaționale, ministrul apărării și echipa de cooperare internațională a ministerului”, a transmis președintele Ucrainei în mesajul zilnic către popor.

„Acest an ridică mai multe întrebări fundamentale cu privire la relațiile Ucraina-NATO. În special, aceasta se referă la summitul de la Washington și la multe alte aspecte ale cooperării. Numai cu Ucraina în cadrul Alianței putem conta pe o securitate reală în Europa”, mai spune Zelenski în mesaj.

„Am avut o discuție destul de lungă și amănunțită cu oficialii militari și guvernamentali despre drone, toate tipurile lor necesare - de la FPV la dronele noastre de atac, care dau rezultate remarcabile în distrugerea potențialului militar al Rusiei în spate. Astăzi am vorbit despre nuanțele legate de producție, sprijin și finanțare, contracte și despre flexibilitatea necesară în stabilirea priorităților. Industria noastră de apărare trebuie să producă exact ceea ce cere războiul, în cantitatea necesară și în timp util, în funcție de necesități”, afirmă liderul ucrainean.

Zelenski spune că „în mod evident, dronele vor fi unul dintre factorii decisivi pentru victoria în acest război”.

„Ar trebui să fie un factor ucrainean, drone ucrainene, victorie ucraineană, ceea ce înseamnă că avem nevoie de drone ucrainene mai multe și mai eficiente. Putem asigura acest lucru. Întâlnirea de astăzi s-a axat, de asemenea, pe sistemele de război electronic. Avem acum un număr semnificativ de produse ucrainene și avem o mare determinare a producătorilor noștri de a ne consolida apărarea cu ajutorul războiului electronic. Noi punem la dispoziție resursele statului în măsura maximă necesară și lucrăm la soluții cuprinzătoare. Soluții care vor asigura acoperirea necesară pentru întregul front. Toți cei din guvernul Ucrainei, toți cei din forțele de apărare și securitate ale Ucrainei care sunt responsabili de programul dronelor își cunosc clar sarcinile. Timpul și eficiența în îndeplinirea sarcinilor vor fi cruciale. Și îi felicit pe toți cei care lucrează sută la sută eficient în acest domeniu”, mai spune Zelenski.

Citește mai mult