Internațional

Patru lucrători umanitari străini și un șofer palestinian au fost uciși într-un atac israelian

Ministerul Sănătății al Hamas a anunțat luni moartea a patru lucrători umanitari străini și a șoferului palestinian, după o lovitură israeliană asupra vehiculului lor în centrul Fâșiei Gaza, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul a raportat inițial că cinci „martiri" au sosit într-un spital din Deir el Balah după „un atac aerian israelian ce a vizat un vehicul al organizației americane World Central Kitchen" (WCK).

„Au naționalitate britanică, australiană și poloneză și nu se cunoaște a patra naționalitate", a relatat această sursă Hamas într-un alt comunicat, precizând că a cincea persoană era șofer și traducător palestinian.

Armata israeliană a indicat că „examinează tragicul incident la cel mai înalt nivel pentru a înțelege circumstanțele" și a asigurat că „a lucrat în strânsă colaborare cu WCK" pentru distribuirea ajutorului către populația din Fâșia Gaza.

ONG-ul american World Central Kitchen este implicat în special în trimiterea de ajutoare pe mare din Cipru și în construirea unui dig temporar în Fâșia Gaza. O primă ambarcațiune a descărcat încărcătura acolo la mijlocul lunii martie, sub supravegherea armatei israeliene.

Citește mai mult