Internațional

Război în Ucraina: O rachetă rusă a avariat o școală în Dnipro

Un atac cu rachete rusești a avariat marți o unitate de învățământ din orașul ucrainean Dnipro și a rănit cinci persoane în oraș, au anunțat autoritățile locale, scrie news.ro.

„Din fericire, în momentul loviturii, toți copiii se aflau în adăpost”, a declarat pe Telegram Serhii Lîsak, guvernatorul regional, care a mulțumit profesorilor pentru „acțiunile lor coordonate”, scrie Ukrainskaia Pravda.

Într-un mesaj separat, Lîsak a anunțat că cinci persoane au fost rănite în oraș, potrivit informațiilor preliminare.

În noaptea de luni spre marți, forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât 9 drone Shahed deasupra regiunii Dnipro. Resturile căzute au provocat două incendii în Dnipro, care au fost stinse rapid. Atacul rusesc a avariat, de asemenea, o clădire cu două etaje și o stație de pompieri.

Rusia și-a intensificat recent bombardamentele asupra Ucrainei, efectuând la 22 martie cel mai amplu atac asupra infrastructurii de rețea din timpul războiului de doi ani. De asemenea, Moscova recurge în măsură mai mare la rachete balistice, care sunt mai greu de interceptat.

Rusia neagă că vizează în mod deliberat civili, deși războiul care a început cu invazia sa la scară largă din februarie 2022 s-a soldat cu moartea a mii de oameni, milioane de refugiați și distrugerea orașelor ucrainene.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult