Sport

Anglia, cea mai valoroasă la EURO 2024

Reprezentativa Angliei va avea, la vară, cel mai valoros „11” de start din istoria turneelor finale ale Campionatului European. Este rezultatul unui studiu realizat de un sait specializat în statistica fotbalului.

Potrivit "SportingPedia", componența de start a echipei Angliei valorează în jur de un miliard de euro. Vedetele fotbalului continental vor străluci în direct la Moldova-1 din 14 iunie, atunci când începe EURO-2024.

990 de milioane de euro. Aceasta este suma la care este estimată valoarea echipei de start a Angliei. Asta în condițiile în care niciunul dintre fotbaliștii selecționatei Albionului nu va suferi vreo accidentare.

Pe locul secund în clasament urmează echipa națională a Franței, "11"-le de start al căreia este estimat la 815 milioane de euro.

Spania completează podiumul cu valoarea de 650 de milioane de euro. De acest studiu se ghidează și casele de pariuri.

Anglia și Franța sunt co-favorite la cucerirea trofeului EURO 2024, având cele mai mari șanse să pună mâna pe trofeu. Cu a treia șansă, în opinia caselor de pariuri, pornește gazda turneului final, Germania. Spania este abia a patra, iar Portugalia completează "Top cinci"-ul. Deținătoarea trofeului, Italia, este cotată abia cu șansa a șaptea în cursa pentru trofeul suprem.

Turneul final al Campionatului European de fotbal se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate la Moldova-1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult