Politic

PAS o exclude din partid pe deputata Victoria Cazacu: „Nu voi da curs tentativelor de denigrare și intimidare”

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Victoria Cazacu, a fost exclusă din partid, după ce fiica acesteia a fost vizată într-o schemă de corupție la Aeroport, informează Biroul Permanent Național al formațiunii. Totodată, PAS solicită deputatei să-și depună mandatul, obținut în urma scrutinului parlamentar din iulie 2021 și reiterează că partidul și-a asumat lupta împotriva corupției și nu va tolera asemenea cazuri.

PAS și-a asumat lupta împotriva corupției drept principiu de bază și nu va tolera asemenea cazuri în interiorul partidului”, mai precizează formațiunea într-un comunicat.

Contactată de Radio Moldova, Victoria Cazacu a precizat că fiica sa nu a fost reținută, iar în condițiile statului de drept și prezumției nevinovăției, nu intenționează să-și depună mandatul și va rămâne deputat neafiliat până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Pot să vă comunic că, excluderea din partid a venit ca reacție la refuzul de a-mi depune mandatul de deputat și înverșunarea de a mă denigra pe mine și pe familia mea. Fiica mea nu a fost reținută, iar in contextul statului de drept și importanței prezumției nevinovăției, voi menține statutul de deputat neafiliat până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Or, la fiecare tentativă de a învinovăți oamenii, nu voi da curs tentativelor de denigrare și intimidare”, a precizat Victoria Cazacu.

Amintim că, trei inspectori vamali au fost reținuți și alte patru persoane cercetate în libertate în urma perchezițiilor din 1 aprilie, de la Aeroportul Internațional Chișinău. Astăzi, magistrații Judecătoriei Ciocana au dat curs demersurilor procurorilor de a-i plasa în arest la domiciliu. Fiul fostului deputat PDM, Gheorghe Brașovschi, reținut acum câteva zile pentru corupere pasivă, în urma descinderilor de la Aeroportul Internațional Chișinău, a fost plasat în penitenciar pentru 30 de zile. Ceilalți doi inspectori vamali au fost plasați în arest la domiciliu. Toți pledează nevinovați.

Ofițerii CNA au pornit o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă la Aeroport.

Citește mai mult