Sport

Prime de milioane pentru olimpici

Medalia de aur, pe care niciun sportiv din Republica Moldova nu a mai cucerit-o din 1992, va fi recompensată la Olimpiada de la Paris cu 3 milioane de lei. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, susține că țara noastră premiază titlul olimpic foarte generos, în comparație cu alte națiuni participante la Jocurile Olimpice.

www.paris2024.org
Sursa: www.paris2024.org

"Republica Moldova este țara care oferă printre cele mai mari premii la Olimpiadă. MUSCA Premiile oferite de statul nostru sunt bune, comparativ cu alte state. Suntem cred că în "Top-10" când vine vorba de premiile oferite la Olimpiadă." a declarat Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Perciun speră ca reprezentanții Republicii Moldova să obțină cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Nu am un bol de cristal în care să spun câte medalii o să obținem. Mi-aș dori foarte mult să obținem și medalii de aur și anul acesta avem sportivi cu mare potențial, în care credem și sperăm să aducă rezultate pentru Republica Moldova." a afirmat Dan Perciun.

Cucerirea medaliei de argint va fi recompensată cu 2,6 milioane de lei, iar a celei de bronz - cu 2 milioane de lei. Pentru clasarea pe locul 4 sportivii moldoveni vor încasa câte 600 de mii de lei. Tot atât vor primi și cei ce se vor clasa pe locul 5, iar cel mai jos loc pentru care sportivii moldoveni vor fi premiați este al 8-ulea, loc pentru care se va încasa suma 200 de mii de lei. De acest stimulent financiar se vor bucura nu doar sportivii, ci și antrenorii lor, dar și personalul asistent. Valoarea totală a premiilor este estimată la aproximativ 10 milioane de lei, însă suma finală va fi stabilită după încheierea competițiilor. Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în această vară în perioada 26 iulie - 11 august. Deocamdată, Republica Moldova are 8 atleți calificați la cel mai important eveniment sportiv al anului.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult