Social

O uzină din Tiraspol își suspendă activitatea și acuză Chișinăul că îi blochează exporturile. Precizările autorităților

O uzină din Tiraspol care se ocupă de producția mașinilor electrice cu curent alternativ își suspendă activitatea. Despre acest fapt scrie presa din regiunea transnistreană care menționează că aproape 600 de oameni au rămas acum fără un loc de muncă. Liderul separatist, Vadim Krasnoselski, acuză autoritățile de la Chișinău că ar încerca să blocheze activitatea fabricii. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a respins acuzațiile menționând că problema a fost cauzată de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Vicepremierul pentru Reintegrare spune că a discutat cu directorul întreprinderii care și-a sistat activitatea și că se caută soluții pentru a modifica destinațiile spre care uzina face exporturi.

Problema nu ține de aspectul reintegrării, ci de cel al securității, de comisia care lucrează în domeniul mărfurilor cu dublă destinație. Produsele pe care le exportă unele întreprinderi și din dreapta, și din stânga Nistrului, pot fi calificate ca produse cu dublă destinație, asta înseamnă că pot fi utilizate și în sens militar”, a declarat Oleg Serebrian.

Uzina din Tiraspol care și-a suspendat activitatea mai producea și ventilatoare, dar și echipamente destinate industriei cărbunelui, petroliere sau a gazelor. Utilajele erau livrate în peste 40 de țări din lume.

Citește mai mult