Sport

S-a definitivat careul de ași în Cupa României! Oțelul Galați, ultima calificată în semifinale

Oțelul Galați s-a calificat în semifinale după ce a învins-o în ultimul meci din sferturile de finală pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0, după prelungiri. După cele 90 de minute regulamentare, cele două formații nu au marcat, iar învingătoarea s-a decis în cele două reprize suplimentare.

Oţelul Galaţi
Sursa: Oţelul Galaţi

Golul decisiv a fost marcat de echipa oaspete în minutul 114 de Joao Lameira. Mihai Adăscăliței a centrat perfect din partea dreaptă, iar portughezul a înscris din șase metri.

"Am avut în față o echipă puternică cu jucători la nivel foarte ridicat. Am încercat să-i anihilăm. Am reușit în mare parte și bineînțeles în prelungiri am forțat să înscriem. Am făcut-o și ne-am calificat pe merit în semifinalele Cupei României.", a menționat Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați

"O înfrângere dificilă. În general am avut mai puține ocazii decât Oțelul. Trebuia să păstrăm poarta intactă pentru că e un meci din Cupă.", a declarat Ivaylo Petev, antrenor CS Universitatea Crioava

La Oțelul, fotbalistul născut în Republica Moldova, Ștefan Bodișteanu, a fost rezervă și a fost introdus în teren în repriza secundă, iar Vasile Jardan, un alt jucător din țara noastră, a rămas pe banca de rezerve pe toată durata partidei.

În semifinalele Cupei României s-au calificat trei echipei din play-out-ul Superligii românești de fotbal și una din a doua divizie valorică.

Oțelul Galați va juca în penultimul act cu Universitatea Cluj. În cealaltă semifinală, FC Voluntari se va confrunta cu divizionara secundă, Corvinul Hunedoara.

Câștigătoarea Cupei României își va asigura participarea în viitorul sezon în preliminariile Ligii Europei.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult