Sport

Echipa olimpică a Republicii Moldova se mărește! Halterofilul Marin Robu s-a calificat la Olimpiada de la Paris

Halterofilul Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la Olimpiada de vară de la Paris. El și-a asigurat participarea la cel mai important eveniment sportiv al anului, grație excelentei sale evoluții la ultimul turneu de calificare ce se dispută în orașul thailandez Phuket.

Marin a concurat în categoria de greutate de până la 89 de kilograme și s-a clasat pe primul loc în proba smuls. Ulterior, sportivul având calificarea asigurată, staff-ul său tehnic a decis să-l retragă din concurs pentru evita orice risc de accidentare.

"Drumul spre Jocurile Olimpice a fost cu foarte multe obstacole. Începând cu anul 2022 de primul turneu de calificare până acum s-au întâmplat foarte multe lucruri. În acest an la Europenele de la Sofia deja eram practic cu biletul de la Paris în mână. Acum la ultimul turneu m-am calificat oficial. Acest lucru nu mă face fericit, dar fericit voi fi dacă voi ajunge pe podiumul de premiere la Olimpiada de la Paris.", a declarat pentru Moldova 1, Marin Robu

Pentru sportivul de 24 de ani va fi a doua participare la Jocurile Olimpice. Robu a mai concurat la Olimpiada de la Tokyo, desfășurată în 2021, și a avut acolo o prestație onorabilă. Sportivul, originar din Nisporeni, s-a clasat pe locul 8 în concursul categoriei de greutate de până la 73 de kilograme.

La turneul de calificare din Thailanda, Republica Moldova este reprezentată de încă doi halterofili. Este vorba de Elena Cîlcic-Erighin și Tudor Bratu, ambii urmând să intre în concurs la începutul săptămânii viitoare.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult