Social

Reprezentanții TRM au participat la forumul „Impulsionarea absorbției de fonduri europene în Republica Moldova – țară candidată UE”

Reprezentanții Departamentului Comunicare și Relații Internaționale al IP Compania „Teleradio Moldova” au participat, în data de 13 ianuarie 2023, la Forumul „Impulsionarea absorbției de fonduri europene în Republica Moldova – țară candidată UE”, care s-a desfășurat la Iași.

Consiliul Județean Iași
Sursa: Consiliul Județean Iași

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Iași în colaborare cu Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor. Printre participanții care au vorbit în cadrul Forumului se numără: Iurie Calestru - director de programe în cadrul IDEP, Costel Alexe - președintele Consiliului Județean Iași, Nelu Tătaru - președintele Comisiei pentru „Sănătate și Familie” din Camera Deputaților, fost Ministru al Sănătății Tudorel Toader - rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Benoni Moruzi - primar și președinte al ACOR Iași.

Scopul vizitei a fost stabilirea unor parteneriate interinstituționale în vederea preluării bunelor practici privind absorbția fondurilor pre-aderare disponibile pentru Republica Moldova începând cu anul 2023, dar și în vederea realizării unor proiecte mixte moldo-române cu finanțare europeană.

Iurie Calestru, Director de programe în cadrul Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor a relatat despre importanța implementării standardelor europene în Republica Moldova, pentru a facilita realizarea proiectelor moldo-române. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a menționat problema comună a Republicii Moldova și României, care îngreunează procesul de realizare a proiectelor, și anume birocrația.

Pe lângă reprezentanții TRM, delegația Republicii Moldova a fost constituită din reprezentanții a 3 Consilii Raionale, 25 de instituții medicale, 15 instituții de învățământ și grupuri de acțiune locală. După participarea la Forum, membrii delegației au vizitat Casa Muzeului și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sfânta Maria” din Iași.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult