Internațional

Antalya: Peste 40 de persoane rămân blocate pe munte a doua zi după un accident tragic de telecabină

Peste 40 de persoane au rămas blocate sâmbătă în telecabinele aflate la înălțimea unui munte din sudul Turciei, la 19 ore după ce o cabină s-a lovit de un stâlp și s-a rupt, provocând moartea unei persoane și rănirea altor șapte, notează AP.

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 17:30, la telecabina Tunektepe, chiar în afara orașului mediteranean Antalya, în timpul vacanței aglomerate de Eid al-Fitr. Operațiunile de salvare a persoanelor blocate au continuat pe tot parcursul nopții.

„128 de cetățeni în 16 poduri au fost salvați în condiții dificile”, a declarat presei sâmbătă dimineața Okay Memis, directorul agenției turce de căutare și salvare AFAD. Salvarea altor 43 de persoane din alte opt capsule rămase este în curs de desfășurare”.

El a adăugat că salvatorii speră să finalizeze operațiunile de salvare înainte de lăsarea întunericului.

Precizăm că o capsulă a lovit un stâlp și s-a deschis, iar pasagerii s-au prăbușit pe versantul de jos al muntelui, au declarat oficialii.

Agenția de stat Anadolu a identificat persoana decedată ca fiind un bărbat turc în vârstă de 54 de ani. Printre răniți se numără șase cetățeni turci și un cetățean kârgâz, inclusiv doi copii. Aceștia au fost salvați de elicopterele Gărzii de Coastă.

Un total de 543 de persoane și șapte elicoptere sunt implicate în operațiunile de salvare, inclusiv echipe ale AFAD, ale Gărzii de Coastă, echipe de pompieri și echipe de alpiniști din diferite părți ale Turciei, au declarat oficialii.

Vineri a fost ultima zi a unei sărbători publice de trei zile în Turcia, care marchează sfârșitul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, în care familiile se adună în stațiunile de coastă.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult