Eurovision

Reprezentanții TRM și Natalia Barbu au susținut o conferință de presă

Interpreta Natalia Barbu și reprezentanții IP Compania „Teleradio-Moldova” vor susține, joi, 18 aprilie, o conferință de presă, în legătură cu plecarea reprezentantei noastre la Malmö, Suedia, acolo unde se va desfășura Concursul Internațional de Muzică „Eurovision”.

Evenimentul va începe la ora 14:00 în studioul nr.1 al postului public de televiziune Moldova 1, amplasat pe șoseaua Hâncești 64. Vor participa și partenerii Eurovision - PortMall și MAIB. La conferință sunt așteptați toți jurnaliștii.


Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai, Suedia.

Ea va interpreta piesa „In the middle”, care a fost desemnată de juriu drept câștigătoare, acumulând un scor total de 60 de puncte. Publicul i-a acordat Nataliei Barbu 2 421 de voturi.

Natalia Barbu ne reprezintă țara la Eurovision pentru a doua oară. Prestația din anul 2007 cu piesa „Fight” i-a adus locul 10.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.


Țara noastră a evoluat pentru prima dată la Eurovision Song Contest în anul 2005, fiind reprezentată de formația Zdob și Zdub care a interpretat piesa „Boonika bate toba”. Atunci trupa s-a clasat pe locul șase.

De atunci Republica Moldova a evoluat în Marea Finală a concursului de 11 ori, iar în 2017 trupa SunStroke Project a reușit să claseze țara noastră pe locul trei, fiind cel mai bun rezultat de până acum.

Citește mai mult