Politic

Prioritățile de creștere economică, discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu experții FMI

Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea agendei de reforme, dar și progresele înregistrate în dezvoltarea economică a țării au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu echipa FMI, condusă de Clara Mira.

De asemenea, în cadrul întrevederii, șeful executivului le-a vorbit experților despre agenda europeană, combaterea corupției, dar și mersul reformelor din domeniul justiției.

„Continuarea reformelor în justiție va asigura sustenabilitatea acțiunilor noastre în toate celelalte domenii și va crea premisele necesare pentru dezvoltarea afacerilor, sporirea atractivității investiționale a țării noastre, precum și pentru consolidarea securității energetice”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au mai discutat despre politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar și gestionarea eficientă și transparentă a finanțelor publice. În următoarele zile, misiunea FMI va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, dar și va actualiza datele, evaluând perspectivele la nivel macroeconomic.

Amintim că programul autorităților moldovenești, susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF și EFF, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat la 21 decembrie 2021.

Menționăm că experții se vor afla la Chișinău, în perioada 22 aprilie – 2 mai.

Citește mai mult