Social

Droguri în valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei ridicate și un tânăr reținut în flagrant

Aducea droguri prin contrabandă din Ucraina și le vindea în Chișinău. Un bărbat a fost reținut chiar în timp ce plasa substanțele narcotice într-o locație din capitală, anunță Poliția de Frontieră. Acesta mai figurează într-un dosar de contrabandă cu droguri pornit în februarie 2022.

După reținere, au urmat percheziții în mai multe locații, de unde au fost ridicate droguri de mai multe tipuri estimate la circa 4.500.000 de lei.

„Reținerea în flagrant a urmat monitorizării bărbatului cu vârsta de 28 de ani de către oamenii legii, timp de câteva luni. După reținere, au avut loc percheziții la un apartament din același sector al capitalei, care era folosit pe post de depozit al drogurilor, precum și la domiciliul bănuitului, pe o stradă apropiată, dar și în automobilul acestuia. Potrivit legii, după pronunțarea sentinței judecătorești, drogurile vor fi supuse nimicirii, prin ardere.

„Urmează ca Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să solicite Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv, timp în care acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție, potrivit legii. Între timp, pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, este un alt dosar al bărbatului, trimis de către procurorii PCCOCS. Acesta din urmă ține de contrabandă cu marijuana și drog de tip PVP („sare”) din Ucraina, de peste 5.500.000 de lei, în februarie 2022. Atunci, acesta fusese plasat în arest, iar dosarul – trimis în judecată, moment din care legea nu permite intervenția procurorilor pentru solicitarea aplicării arestului”, mai anunță Poliția de Frontieră.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult