Social

Comuna Stăuceni ar putea obține statutul de oraș

Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statutul de oraș. Raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de Comisia administrație publică și dezvoltare regională, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Autoarea proiectului de lege, deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, susține că obținerea de către comuna Stăuceni a statutului de oraș este justificată de potențialul economic și demografic al localității și este necesară în vederea asigurării bunăstării locuitorilor acesteia. „Luând în considerare nivelul de dezvoltare economică a localității, dezvoltarea infrastructurii locale, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, se constată respectarea criteriilor de corespundere a localității Stăuceni la statutul de oraș, statutul actual de comună fiind depășit”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Menționăm că în componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023, numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare și aprobare în plenul Parlamentului.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult