Social

25% din numărul total de bilete în taberele de odihnă pentru copii vor fi achitate de Guvern integral

Guvernul va acoperi costul integral a 25% din numărul total de bilete în taberele de odihnă pentru copii, iar restul biletelor vor fi comercializate cu o reducere de 80%. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri o hotărâre privind organizarea odihnei copiilor și adolescenților în sezonul estival 2024.

imagine-simbol
Sursa: imagine-simbol

Foile gratuite vor fi distribuite copiilor aflați în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, copiilor din familii defavorizate și celor din familii numeroase. De asemenea, de odihnă gratuită în taberele de vară vor beneficia copiii cu dizabilități, copiii veteranilor de război, copiii refugiați, precum și elevii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova și orașul Bender, subordonate ministerului.

Documentul prevede că lucrările de pregătire a taberelor de odihnă vor fi finalizate până la data de 15 mai 2024, iar a taberelor cu sejur de zi - până la 25 mai. Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de aproximativ 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi - 280 de lei.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult