Sport

Zimbru a dispus de Sheriff

Zimbru Chișinău a obținut o victorie mare în Cupa Moldovei. „Galben-verzii” și-au învins rivala Sheriff Tiraspol cu 1-0 în prima manșă a semifinalelor. În celălalt meci, Petrocub a făcut show în fața grupării CSF Bălți.

facebook.com/fczimbru
Sursa: facebook.com/fczimbru

Zimbru i-a făcut un super-cadou antrenorului Lilian Popescu, care a ajuns la 50 de meciuri pe banca tehnică a echipei. Mijlocașul camerunez Jessie Guera Djou a marcat singurul gol al partidei disputate pe terenul “galben-verzilor”. El a înscris în minutul 59 cu un șut superb din afara careului.

Zimbru a obținut prima victorie în fața “șerifilor” după 5 ani și jumătate de abstinență.

„Un meci cum trebuie să fie un meci de cupă, în care s-a luptat, a fost dăruire maximă. Dar, nimic nu e clar, totul se va decide în retur.” a spus după meci antrenorul echipei Zimbru, Lilian Popescu.

„E clar că ne-am dorit să obținem cel puțin o remiză, ba chiar să câștigăm acest meci. Din păcate, am pierdut. Vom analiza cele întâmplate și cum am încasat acest gol.” a declarat antrenorul interimar al Sheriffului, Victor Mihailov.

În cealaltă semifinală, Petrocub Hâncești, pe teren propriu, a învins pe CSF Bălți cu 5-1 și este ca și calificat în finală. David Abagna a marcat unul după altul două goluri în prima repriză, iar pentru oaspeți a înscris Ilie Damașcan. În repriza secundă, Mihai Lupan, Dumitru Demian și Victor Mudrac au definitivat Victoria concludentă a hânceștenilor.

Meciurile manșei secunde, care vor avea loc la Tiraspol și Bălți, sunt programate pe 1 mai. Finala Cupei Moldovei se va disputa pe stadionul Zimbru, pe 25 mai.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult