Sport

Dulcea victorie a "caramelelor"! Everton a învins rivala din oraș, FC Liverpool

Surpriză uriașă în Premier League! Echipa care luptă pentru titlu, FC Liverpool, a pierdut derby-ul orașului cu Everton, formația care luptă pentru evitarea retrogradării. "Derby-ul Merseyside", meciul restant al etapei a 29-a, s-a terminat cu victoria "caramelelor", scor 2-0.

Echipa alb-albastră a orașului a intrat în avantajoaspete, în minutul 27 prin golul marcat de Jerrad Branthwaite. Cu o posesie covârștitoare și o sumedenie de ocazii ratate, "cormoranii" au mai încasat un gol în minutul 58. Dominic Calvert-Lewin a dublat avantajul gazdelor.

Cu 4 etape înainte de finalul sezonului, FC Liverpool rămâne pe locul secund în clasamentul Premier League, la 3 puncte distanță de liderul Arsenal Londra. "Cormoranii" pot fi depășiți în clasament în această seară de Manchester City, care joacă cu FC Brighton. Everton, grație victoriei, în fața rivalei din oraș, s-a îndepărtat de zona retrogradării.

Într-o altă partidă restantă a etapei a 29-a a Premier League, Manchester United a obținut o victorie chinuită cu ultima clasată, Sheffield United. "Diavolii roșii" au fost conduși chiar pe Old Trafford de două ori, însă a revenit și s-au impus la final cu 4:2.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 35 prin Bogle, dar Harry Maguire a restabilit egalitatea înainte de pauză. La începutul reprizei secunde, Brereton Diaz a dus din nou formația din Sheffield în avantaj, dar Bruno Fernandes a egalat ceva mai târziu, din penalty.

Portugezul a recidivat în minutul 81, marcînd pentru 3:2, iar peste 4 minute danezul Hojlund a stabilit scorul final. Grație victoriei, Manchester United a urcat pe locul 6 în clasament.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult