Social

Creștinii ortodocși se pregătesc pentru Săptămâna Patimilor și Sărbătoarea Învierii

În ajunul Săptămânii Patimilor, credincioșii creștini din întreaga țară se pregătesc pentru perioada de post aspru, rugăciune și reflecție. Această perioadă sfântă, cunoscută și sub numele de Postul Mare, reprezintă un timp de introspecție profundă și de reînnoire spirituală pentru creștini, a menționat în cadrul emisiunii „Bună Dimineața” preotul paroh al Bisericii „Inimi Tăcute”, Viorel Cojocaru.

Preotul a declarat că, în această perioadă, credincioșii sunt încurajați să mediteze asupra semnificației spirituale a Săptămânii Patimilor și a Învierii Domnului, căutând să își întărească legătura cu Dumnezeu și să cultive virtuțile creștine în viața lor de zi cu zi.

„În Săptămâna patimilor, care este mult mai austeră, trebuie să ne aliniem cumva la suferința lui Hristos. Postul include și postul cu gândul și postul cu vorba, și postul cu fapta. Aici e problema, pentru că atunci când noi încercăm să materializăm postul, și acesta este un exercițiu destul de des utilizat la noi în concepția noastră”.

Viorel Cojocaru a mai specificat că această perioadă de pregătire spirituală și comunitară marchează un moment important în calendarul creștin și aduce împreună credincioși din toate confesiunile pentru a celebra credința lor în Hristos și pentru a se înălța spiritual înaintea Sărbătorii Paștelui.

Menționăm că duminică, 28 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Această Sărbătoare nu este o sărbătoare cu dată fixă în Calendarul ortodox. De la an la an, data la care este celebrată diferă. Această sărbătoare este și cea mai mare dintre toate cele care au loc în Postul Mare.

În acest an, Paștele va fi sărbătorit pe data de 5 mai.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult