Sport

Petrocub, pas uriaș spre titlu de campioană! Echipa din Hâncești a învins Sheriff-ul

Petrocub Hâncești a obținut o victorie vitală în lupta pentru titlul de campioană în Super Liga moldovenească de fotbal. În ultimul meci al etapei a 7-a, discipolii lui Andrei Martin au învins cu 2-1 pe Sheriff Tiraspol, nimeni alta decât campioana ultimelor 8 ediții.

FC Petrocub
Sursa: FC Petrocub

Formația-gazdă a avut un debut de meci fulminant și în minutul 4 Mihai Plătică a deschis scorul, marcînd din pasa lui Vladimir Ambros.

Petrocubul se putea desprinde, însă ghanezul David Abagna a tras pe lângă poarta apărată de croatul Toni Silic. Vladimir Ambros a fost și el aproape de 2-0 în minutul 43, însă nu a avut precizie în faza de finalizare, de asemeni din poziție "singur cu portarul".

"Petroliștii" s-au desprins în cele din urmă în minutul 61. Presat de Vladimir Ambros, goalkeeperul Toni Silic a greșit grav, iar David Abagna a înscris din câțiva

"Galben-negrii" au redus din handicap în minutul 88 prin nigerianul Rașid Akanbi. Oaspeții au atacat disperat în ultimele minute, însă nu au putut restabili egalitatea. După această victorie, Petrocubul a adunat 17 puncte.

"Leii" din Hâncești au un avans de 3 puncte față de Zimbru și 5 - față de Sheriff. În ultimele 3 etape, "petroliștii" vor juca pe teren propriu cu formațiile chișinăuene Dacia-Buiucani și Zimbru, dar și în deplasare cu Milsami Orhei.

Pe 1 mai Petrocub și Sheriff vor juca partidele-retur din semifinalele Cupei Moldovei. Hânceștenii vor evolua în deplasare la CSF Bălți, după ce au câștigat pe teren propriu cu 5:1 în prima manșă, iar tiraspolenii vor primi replica Zimbrului. În tur, Sheriff-ul a pierdut în capitală cu 0:1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult