Sport

Campioana europeană Daria Kozorez a revenit acasă

Pugilista Daria Kozorez a revenit acasă după ce a scris istorie la Campionatele Europene. Prima sportivă din Republica Moldova care a cucerit medalia de aur la turneul continental a fost întâmpinată la aeroport de membrii familiei, reprezentanții federației de profil și alți sportivi.

„Este foarte plăcut. Sunt mulți oameni care m-au susținut, au ținut pumnii pentru mine, așa că am avut destule emoții. Doream să lupt bine și să fac față presiunii, să îi demonstrez și antrenorului meu că pot să fiu la cel mai înalt nivel." a spus Daria Kozorez.

„A fost primul succes mare la un turneu la nivel de seniori. Am mai participat la Campionatele Europene între seniori, dar atunci am cucerit medalia de bronz. Am muncit mult, ne-am pregătit serios și ne-a surâs norocul." a afirmat antrenorul ei, Anatolie Ahmadiev.

Au revenit acasă și ceilalți 2 medaliați la Europenele de la Belgrad, în Serbia. Alexandru Paraschiv a obținut "argintul" în concursul categoriei de greutate de până la 63 de kilograme. El s-a accidentat în semifinale și a renunțat să lupte în finală. Pentru Paraschiv urmează ultimul turneu pre-olimpic ce se va disputa în perioada 23 mai - 3 iunie în capitala Thailandei, orașul Bangkok.

„Prioritar am ales să participăm la turneul de calificare, am lăsat rana să se prindă, să nu riscăm." a spus Paraschiv.

Vasile Cebotari a cucerit medalia de bronz în concursul categoriei de greutate de până la 71 kilograme. Și el va participa la ultimul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice din Paris.

„Mă voi odihni vreo două zile. Mai ales că, recent, am devenit tată, am un băiat. Deci, voi sta cu familia puțin, apoi voi reveni la antrenamente și promit că, după acest "bronz", voi cuceri medalia de aur." a afirmat Cebotari.

Daria Kozorez nu va participa la turneul pre-olimpic deoarece evoluează în categoria de greutate de peste 81 de kilograme, care nu este o categorie olimpică.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult