Sport

Borussia Dortmund a făcut un pas important spre finala Ligii Campionilor! Gruparea germană a învins echipa franceză PSG

Borussia Dortmund a învins pe teren propriu formația Paris Saint-Germain în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. Echipa germană s-a impus la limită cu scorul de 1-0.

uefa.com
Sursa: uefa.com

Borussia Dortmund a marcat în minutul 36 singurul gol al partidei, prin atacantul Niclas Fullkrug, care l-a învins pe portarul Donnarumma cu un șut puternic la colțul scurt.

Cele două formații și-au împărțit ocaziile în repriza secundă, dar scorul a rămas neschimbat. Mai mult decât atât, PSG a trimis de două ori mingea în bară prin Kylian Mbappe și Achraf Hakimi.

În cele din urmă, Borussia Dortmund a câștigat la limită meciul de acasă și este aproape să repete performanța din sezonul 2012/13, când s-a calificat în finala Ligii Campionilor.

"Cred că am avut o prestație foarte bună. O victorie la limită, dar meritată. Înainte de meci spuneam că vrem să avem un mic avantaj înainte de retur și am reușit acest lucru. Bineînțeles că suntem mulțumiți de felul cum a jucat, dar știm că avem o altă sarcină foarte grea săptămâna viitoare, probabil chiar mai grea decât astăzi. Ne vom pregăti bine pentru asta.", a declarat Edin Terzic, antrenor Borussia Dortmund

"Cred că meciul de azi a fost foarte echilibrat. În prima repriză nu am fost destul de incisivi în atac, nu am fost cu adevărat periculoși. Repriza a doua a fost total diferită, însă nu am avut norocul să marcăm.", a menționat Luis Enrique, antrenor Borussia Dortmund

Meciul retur este programat în data de 7 mai la Paris.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult