Sport

Bayer Leverkusen continuă marșul triumfal! Echipa germană e aproape de finala Ligii Europei

Bayer Leverkusen a luat o opțiune importantă la calificarea în finala Ligii Europei la fotbal. "Farmaciștii" au învins-o în deplasare pe AS Roma cu scorul de 2:0 în prima manșă a semifinalelor.

uefa.com
Sursa: uefa.com

În fața a peste 64.000 de spectatori prezenți în tribune pe Stadio Olimpico din Roma, "gialo-rossi" au avut o bară tranvsersală la scorul de 0:0 prin belgianul Romelu Lukaku în minutul 28. Peste alte 7 minute, Bayer Leverkusen a deschis scorul. Florian Wirtz a pus latul la pasa lui Alejandro Grimaldo. Noua campioană a Germaniei a mai marcat odată în minutul 73 prin Robert Andrich. Acesta a înscris cu o execuție superbă din afara careului.

"Nu suntem deocamdată calificați în finala de la Dublin. Mi-a plăcut cum am jucat. Am fost disciplinați și am avut forță în joc.", a declarat Xabi Alonso, antrenor Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen a ajuns acum la 47 de meciuri consecutive fără înfrânegere în acest sezon, și pornește cu prima șansă în vederea returului din data de 9 mai.

În cealaltă semifinală, Olympique Marseille și Atalanta Bergamo au remizat, scor 1:1. Gianluca Scamacca a deschis scorul pentru oaspeți în minutul, dar OM a egalat la scurt timp, prin congolezul Chancel Mbemba. Marseille a fost mai aproape de victorie, având și o bară, prin marocanul Azzedine Ounahi în minutul 73.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult