Eurovision

Croația, Elveția și Ucraina ar fi primele trei favorite la Eurovision 2024, indică casele de pariuri

Concursul Eurovision, un festival muzical urmărit de aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume, începe duminică la Malmö, în Suedia, cu gala „covorului turcoaz”. Casele de pariuri dau Croația, Elveția și Ucraina drept primele trei favorite la victorie, în timp ce datele de streaming de la Spotify sugerează că Olanda, Italia sau țara gazdă, Suedia, au șanse mari să câștige.

Reuters
Sursa: Reuters

„Anul acesta este atât de interesant pentru că sunt patru sau cinci țări care au cu adevărat o șansă bună de a câștiga”, a declarat pentru Reuters William Lee Adams, editor al site-ului de fani Eurovision Wiwibloggs. „Eurovision este atât de plictisitor atunci când ai un singur favorit clar cu câteva luni înainte. Dar anul acesta au rămas atât de multe de jucat”.

Concurentul croat Baby Lasagna (pe numele real Marko Purišić) a depășit săptămâna aceasta Elveția ca favorit al caselor de pariuri cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”, despre un tânăr croat care își părăsește casa natală aspirând să devină un „băiat de oraș” cu oportunități mai bune.

Concursul de cântece, care are loc din 1956, a îmbrățișat din ce în ce mai mult incluziunea și acceptarea în rândul comunității LGBTQ+. Aceasta este tema rapperului și cântărețului elvețian Nemo, în vârstă de 24 de ani, care va interpreta „The Code” - un cântec cu tobe și bas, operă, rap și rock despre călătoria lor de autodescoperire ca persoane non-binare.

Ucraina, care a câștigat concursul în urmă cu doi ani, la câteva luni după ce a fost invadată de Rusia, este reprezentată în acest an de duo-ul alyona alyona, 28 de ani, și Jerry Heil, 32 de ani, cu „Teresa & Maria”, un cântec pop cu influențe folclorice, cu un ritm puternic de dans și un rap rapid.

Un alt concurent de top este Joost Klein, în vârstă de 26 de ani, din Olanda, cu piesa sa „Europapa”, care îmbină melodii pop cu happy hardcore. Klein, care și-a pierdut părinții la o vârstă fragedă, spune că melodia este despre un orfan care călătorește prin Europa încercând să se regăsească, deoarece tatăl său l-a învățat să creadă într-o Europă fără frontiere.

În cursă se află și Angelina Mango din Italia, în vârstă de 23 de ani, cu piesa „La Noia”, care se traduce prin „Plictiseală”. Țara gazdă, Suedia, este considerată ca având șanse de a obține două victorii consecutive, fiind reprezentată de frații gemeni norvegieni Marcus și Martinus Gunnarsen, care își interpretează cântecul „Unforgettable”.


Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai, Suedia.

Ea va interpreta piesa „In the middle”, care a fost desemnată de juriu drept câștigătoare, acumulând un scor total de 60 de puncte. Publicul i-a acordat Nataliei Barbu 2 421 de voturi.

Natalia Barbu ne reprezintă țara la Eurovision pentru a doua oară. Prestația din anul 2007 cu piesa „Fight” i-a adus locul 10.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult