Social

Nu faceți abuz de mâncare în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările specialiștilor ANSP

De sărbători și după o lungă perioadă de post, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică ne recomandă introducerea treptată în meniu a produselor animaliere, iar mesele din aceste zile să fie alcătuite preponderent din legume și fructe proaspete, dar și verdețuri de sezon. Cozonacul, care este de nelipsit în această perioadă, trebuie consumat ca gustare între mese, spun nutriționiștii.

Potrivit ANSP, mesele copioase pot duce la acutizarea bolilor digestive și agravarea stării de sănătate în special în cazul diabeticilor și cardiacilor. Totodată, se recomandă evitarea consumului excesiv de alcool.

Specialiștii mai recomandă păstrarea bucatelor pregătite la frigider pentru maxim 48 de ore, iar produsele pregătite cu maioneză sau cremă - pentru maxim 24 de ore.

Citește mai mult