Eurovision

Eurovision Song Contest 2024 // Natalia Barbu, astăzi, pe scena de la Malmö

Prima semifinală Eurovision începe astăzi la Malmö, Suedia, la 22:00, iar interpreta noastră, Natalia Barbu, se pregătește intens pentru a urca pe scenă sub numărul 11, a declarat directorul general adjunct pentru dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova”, Andrei Zapșa. El a precizat că Natalia Barbu va reprezenta țara noastră pentru a doua oară la acest concurs internațional, fiind deja în Malmö din 26 aprilie pentru repetiții și întâlniri cu fanii.

„Malmö este plin de febra pregătirilor pentru ziua X, pentru că pe data de 7 mai are loc prima semifinală a Eurovision Song Contest, ediția 2024. De altfel și semifinala în care reprezentanta Republicii Moldova își va avea prestația. Febra pregătirilor este una debordantă și în același timp astăzi e o zi de mare responsabilitate pentru noi”, a menționat Andrei Zapșa.

Amintim că Natalia Barbu a câștigat finala națională cu piesa „In the middle”, obținând un scor total de 12 puncte, fiind favorita juriului și acumulând 60 de puncte. Compania „Teleradio-Moldova” este organizatorul național al concursului Eurovision.

Pe 7 și 9 mai, vor avea loc semifinalele, iar finala va fi pe 11 mai. Malmö găzduiește Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cântăreața Loreen, care a câștigat competiția de două ori. Suedia a câștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut până anul trecut de Irlanda. Potrivit caselor de pariuri, lupta pentru victorie la Eurovision 2024 se va da între Elveția și Croația.

Citește mai mult