Eurovision

A doua semifinală Eurovision 2024: care sunt cele zece țări finaliste

În seara de 9 mai a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision Song Contest 2023, în cadrul căreia 16 țări au luptat pentru un loc în etapa finală a competiției muzicale.

Printre țările care s-au calificat în Marea Finală din a doua semifinală se numără: Letonia, Austria, Țările de Jos, Norvegia, Israel, Grecia, Estonia, Georgia și Armenia.

Malta, Cehia, Albania, Danemarca, San Marino și Belgia au ratat calificarea în marea finală.

Amintim că Natalia Barbu cu piesa ”In The Middle”, care a reprezentant Republica Moldova, nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2024. Din cele 15 țări participante în semifinală, pentru marea finală din 11 mai au fost selectate Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda și Luxemburg.

Malmö găzduiește Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cântăreața Loreen, care a câștigat competiția de două ori. Suedia a câștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut până anul trecut de Irlanda. Potrivit caselor de pariuri, lupta pentru victorie la Eurovision 2024 se va da între Elveția și Croația.

Citește mai mult