Social

Prima Casă PLUS: Mai multe persoane ar putea beneficia de credite garantate de stat, anunță Maia Sandu

Mai multe categorii de persoane ar putea accesa credite ipotecare garantate de stat. Președinta Maia Sandu anunță că a solicitat Guvernului să extindă Programul Prima Casă. Totodată, șefa statului a venit și cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. Premierul Dorin Recean a declarat în ședința Executivului că Programul Prima Casă PLUS va fi prezentat săptămâna viitoare.

„Ne dorim să avem cât mai multe familii fericite aici, acasă, în Republica Moldova. Trebuie să îmbunătățim condițiile de viață. În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament. Am discutat cu Guvernul să extindă Programul Prima Casă, să vină cu un Program nou, Prima Casă PLUS, prin care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu.

„Ne dorim să vedem cât mai mulți tineri care se stabilesc aici, acasă, care își fac familii și care își cresc copiii fericiți”, a mai precizat șefa statului.

„Până săptămâna viitoare trebuie să definitivăm Programul Prima Casă PLUS și am să rog Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale împreună cu ODA, până la sfârșitul săptămânii, să avem toate lucrurile puse la punct și să anunțăm Programul Prima Casă PLUS”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, președinta a adresat și un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. „Vă urez tuturor sănătate, pace și să vă creșteți copiii în bucurie!”

Ziua Internațională a Familiei, o sărbătoare instituită de ONU pe 20 septembrie 1993, este marcată în fiecare an, pe 15 mai.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult