Social

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Spania

Permisele de conducere din Republica Moldova vor fi recunoscute în Spania. Cabinetul de miniștri a aprobat acordul dintre cele două țări. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, această decizie de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere auto va elimina obstacolele administrative și va oferi beneficii semnificative pentru șoferii din Republica Moldova și Spania.

„Prin ratificarea acordului se va asigura recunoașterea reciprocă a permiselor naționale eliberate de autoritățile competente ale statelor. Totodată se vor simplifica procedurile de conversiune, fapt ce va facilita libera circulație în traficul internațional și va oferi posibilitatea de încheiere a unor contracte avantajoase de muncă. Respectivul acord vine să completeze politica externă promovată de R. Moldova prin dezvoltarea bunelor relații cu Regatul Spaniei”, a declarat Adrian Efros.

În context, premierul Dorin Recean a menționat că aceasta este „o veste foarte bună pentru diaspora din Spania”.

„Acest acord face parte din șirul acordurilor pe care R. Moldova le are deja semnate. Trebuie să continuăm să avem toate țările unde diaspora noastră este prezentă”, a menționat Recean.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău, în Spania sunt peste 18 mii de moldoveni. În prezent, Republica Moldova mai are semnate acorduri similare cu Italia, Lituania, Turcia și Israel. De asemenea, în proces de discuție sunt cele cu Azerbaidjan și Franța.

Citește mai mult