Social

Restricțiile de acces în Aeroportul Internațional Chișinău, prelungite

Restricțiile de acces în Aeroportul Internațional Chișinău au fost prelungite cu încă 14 zile. Decizia a fost luată de Grupul de Management al Riscurilor, anunță Poliția de Frontieră. Astfel, în următoarele două săptămâni, accesul în aerogară se va permite doar în baza biletului și documentului de călătorie.

facebook.com/AirportChisinau
Sursa: facebook.com/AirportChisinau

Amintim că, din 1 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pasagerilor care prezintă biletul și documentul de călătorie, personalului în baza permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor.

De asemenea, pentru a ajuta autoritățile responsabile în fluidizarea fluxului de călători și pentru a preveni aglomerația în fața Aeroportului, se recomandă prezentarea la cel puțin trei ore înainte de ora de decolare a zborului planificat.

Această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot fi declanșate în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, a declarat la sfârșitul lunii aprilie șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca.

Amintim că restricții de acces în aerogară au fost instituite în perioada pandemiei COVID-19. De asemenea, în perioada 11-22 septembrie 2023, accesul în aerogară a fost permis doar pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. Măsura a fost luată în legătură cu tranzitarea țării noastre de către un număr mare de pelerini din Israel în Ucraina.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult