Social

Blinken anunță un ajutor militar de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite ale Americii vor acorda Ucrainei încă 2 miliarde de dolari pentru finanțare militară, scrie Reuters. Secretarul de stat american Antony Blinken a făcut această declarație în timpul unei conferințe de presă cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, la Kiev.

Reuters / Secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba susțin o conferință de presă comună, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, la Kiev, Ucraina, 15 mai 2024
Sursa: Reuters / Secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba susțin o conferință de presă comună, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, la Kiev, Ucraina, 15 mai 2024

Trupele ucrainene se confruntă cu o ofensivă în regiunea Harkov, iar SUA trimit de urgență muniții, vehicule blindate, rachete și echipamente de apărare aeriană în Ucraina pentru a asigura livrarea rapidă a acestora pe linia frontului, a declarat Blinken.

Întrebat de reporteri despre disponibilitatea autorităților ruse de a negocia, Blinken a declarat: „Dacă Putin ar arăta un interes serios pentru negocieri, sunt sigur că ucrainenii ar răspunde la acest lucru”.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult