Regional

Un tânăr din raionul Glodeni, reținut fiind suspectat de omor și tentativă de omor

Un tânăr de 18 ani a fost reținut după ce ar fi omorât o bătrână de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani l-ar fi înjunghiat și închis într-un beci de pe un câmp, pe care l-a acoperit cu pământ. Tragedia a avut loc pe 13 mai, în localitatea Ustia din raionul Glodeni.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii au fost alertați de o femeie care a comunicat polițiștilor că ruda sa, de 74 de ani, a fost depistată decedată în propria locuință. La fața locului a intervenit Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, iar cercetările preliminare au arătat că bătrâna ar fi decedat în urma mai multor plăgi.

În aceeași zi, a fost identificat un suspect, care s-a dovedit a fi consătean de-al victimelor. Audiat de oamenii legii, tânărul se încurca în declarații. În timpul perchezițiilor, în apropierea domiciliului forțele de ordine au auzit de sub pământ, un strigăt de ajutor.

În urma săpăturilor, în interiorul beciului improvizat a fost găsit un bărbat în stare conștientă, cu o plagă în regiunea gâtului. Bărbatul a spus polițiștilor că, la 11 mai, împreună cu suspectul au consumat băuturi alcoolice, după care între ei s-a iscat un conflict, în timpul căruia a fost rănit și închis în acel beci.

Oamenii legii au stabilit că bănuitul a comis omorul bătrânei în noaptea de 12 spre 13 mai.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Citește mai mult