Sport

Atmosferă olimpică la Chișinău: Pictură murală și transport special pentru lotul național moldovenesc

Lotul național olimpic se mărește încontinuu, până la Olimpiadă au rămas aproape două luni, atmosfera olimpică va cuprinde și Chișinăul. Săptămâna viitoare, în centrul capitalei va apărea o pictură murală gigantică, dedicată sportivilor noștri, dar și Jocurilor Olimpice de la Paris. Mai mult, prin Chișinău vor apărea și trei troleibuze și două autocare cu logo-ul echipei noastre olimpice.

Facebook//Olympic Moldova
Sursa: Facebook//Olympic Moldova

Pictura murală olimpică va putea fi admirată în curând la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Ismail pe o suprafață de 400 de metri pătrați. Pregătirea operei de artă va dura opt zile, iar fiecare sportiv calificat la Jocurile Olimpice își va putea scrie personal numele pe pictură.

„E ceva frumos, ceva istoric. Ne-au invitat acolo să ne scriem numele. Sunt de acord cu această acțiune, pentru că am mai spus: sportivii sunt cei care fac frumoasă imaginea țării”, spune Victor Ciobanu, luptător, stil greco-roman.

„Este bine ca olimpicii să fie cât mai vizibili, în centrul atenției. Ei contribuie direct la imaginea țării. Am ajuns la ideea că ar fi bine să încercăm acest obiectiv. Am găsit compania care să se ocupe nemijlocit de acest obiectiv. Dacă ar da domnul să avem medalii, ar fi frumos să plasăm și distincțiile lor și semnăturile”, mărturisește Nicolae Juravschi, președinte CNOS.

În prezent, lotul național olimpic conține 13 sportivi și este format din opt fete și cinci băieți, iar numărul acestora urmează să crească. Cei calificați la marele eveniment sportiv au mărturisit că vor profita din plin că au ajuns la Olimpiadă și promit să nu dezamăgească.

„Foarte bucuroasă să mă întorc acasă cu o calificare olimpică. Emoțiile sunt destul de frumoase. Planific să urc pe podium la Olimpiadă, însă vom vedea în timpul competiției ce medalie va fi”, declară luptătoarea Mariana Drăguțan.

„Deja startul e tot mai aproape. Nu mai e prea mult timp, aproape două luni. Trebuie de mai lucrat la anumite chestii ca să pot să-mi îmbunătățesc rezultatul de la Jocurile Olimpice. Medalia de bronz la Olimpiada precedentă e istorie, acum îmi propun să ajung pe treptele mai înalte ale podiumului”, spune Serghei Tarnovski, canotor.

Până a începe ultima etapă de pregătire înaintea Olimpiadei de la Paris, sportivii moldoveni vor face încălzirea la sfârșitul acestei săptămâni în parcul Valea Morilor la evenimentul dedicat Zilei Sportivului denumit „Starturi Olimpice”.

Citește mai mult