Politic

Grupul parlamentar „Victoria-Pobeda” nu a fost acceptat în Legislativ. Tribuna Parlamentului, blocată în semn de protest

Grupul parlamentar „Victoria-Pobeda”, format din nouă deputați afiliați oligarhului fugar Ilan Șor, nu își vor putea desfășura activitatea în Legislativul țării în noul format anunțat astăzi. Direcția juridică a Parlamentului, în urma unei analize, a constatat că acesta contravine prevederilor Curții Constituționale cu privire la interzicerea aderării la fracțiuni și asocierii în grupuri parlamentare pentru deputații fostului Partid „ȘOR”, scos în afara legii.

Astfel, restricția a fost aplicată celor cinci deputați ai fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional, care figurează acum ca deputați independenți. Este vorba de Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Petru Jardan, Marina Tauber și Denis Ulanov.

Nu vă grăbiți. Am primit o notă informativă cu privire la declararea constituirii grupului parlamentar „Victorie”, în care este argumentat în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și în lumina deciziei Curții Constituționale care vizează declararea neconstituțională a grupării criminale asociate. Analizând declararea de constituirea a grupului parlamentar, deputații independenți vizați, ex-membri ai Partidului ȘOR, declarat neconstituțional și dizolvat nu poate face parte din fracțiunile parlamentare, nici în unele grupuri parlamentare”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În replică, Vasile Bolea, care era desemnat și președinte al acestui grup a blocat tribuna Parlamentului, după ce Igor Grosu i-a închis microfonul în timpul luării sale de cuvânt.

CITEȘTE și: Nouă deputați afiliați lui Ilan Șor au creat grupul „Victoria”. Igor Grosu: „Ce e cu nenorocirea asta?”

Citește mai mult