Sport

Germania și-a anunțat lotul pentru EURO 2024

Gazda turneului final al Campionatului European de fotbal din această vară, echipa națională a Germaniei, și-a anunțat lotul pentru competiție. Selecționerul Julian Nagelsmann a lăsat acasă jucători cu renume, dar, în schimb, a inclus în el câteva tinere vedete. EURO 2024 va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1, începând cu 14 iunie.

facebook.com/DFBTeamEN
Sursa: facebook.com/DFBTeamEN

Federația Germană de Fotbal a pregătit și un videoclip fabulos prin care a anunțat lotul final al echipei naționale. Pompieri, frizeri, fermieri sau jurnaliști - cu toții au strigat pe rând numele fotbaliștilor care vor îmbrăca tricoul echipei naționale la EURO 2024.

"Maxi Beier. Alexander Nubel. Maximilian Mittelstadt. Manuel Neuer. Evident, nu poți lipsi de pe listă. Waldemar Anton. Benjamin Henrichs. Marc-Andre ter Stegen."

Din lotul de 26 de jucători lipsesc nume grele precum Mats Hummels și Julian Brandt de la finalista Ligii Campionilor, gruparea Borussia Dortmund, dar și Leon Goretzka și Serge Gnabry de la Bayern Munchen.

"Să îi spui unui jucător că el nu va evolua la EURO găzduit de țara lui este foarte greu. Nu e o conversație plăcută. Totuși, cred că jucătorii care primesc acest anunț se simt de 3 ori mai prost ca mine în acel moment. Și, evident, nu-mi place să iau asemenea decizii. În mod normal, aș dori să-i iau pe toți fotbaliștii disponibili în lot." a afirmat selecționerul Germaniei, Julian Nagelsmann.

La EURO 2024, Germania face parte din grupa A, împreună cu Scoția, Ungaria și Elveția. Campionatul European se va disputa între 14 iunie și 14 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult