Sport

Van Persie, antrenorul lui Nicolaescu

Ion Nicolaescu, golgheterul echipei naționale de fotbal a Republcii Moldova, va fi antrenat de fostul mare atacant olandez Robin Van Persie. Celebrul fotbalist va prelua în vara viitoare conducerea băncii tehnice a lui FC Heerenveen, club la care este legitimat Ion Nicolaescu.

eurosport.com
Sursa: eurosport.com

Fostul mare atacant olandez ar urma să-l înlocuiască la timona acestei echipe pe Kees van Wonderen, căruia îi expiră contractul cu FC Heerenveen la sfârșitul sezonului.

Robin Van Persie va fi astfel la prima sa experiență ca antrenor principal. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, olandezul a antrenat echipele de juniori ale clubului Feyenoord Rotterdam, la care s-a format și el ca fotbalist.

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al clubului olandez, Van Persie va fi prezentat oficial la gruparea din Heerenveen în data de 21 mai. În prezent, Van Persie urmează cursurile pentru obținerea licenței UEFA Pro.

De-a lungul carierei de fotbalist, acesta a jucat la Feyenoord, Arsenal Londra, Manchester United și Fenerbahce Istanbul.

De asemenea, la prima reprezentativă a Țărilor de Jos, Robin van Persie a jucat în 102 partide și a marcat 50 de goluri. Atât Van Persie, cât și viitorul său elev de la Heerenveen, Ion Nicolaescu, sunt în prezent golgheterii all-time al echipelor lor naționale.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult