Politic

Procesul de aderare a R. Moldova la UE, în discuție la Vilnius

Reprezentanții Biroului pentru integrare europeană (BIE) și ai Președinției Republicii Moldova au participat la sesiunea „Ucraina și Republica Moldova în pregătirea pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE): realizări, provocări și necesități”, organizată în cadrul Grupului Tallinn la Vilnius, Lituania.

Evenimentul, desfășurat pe 16 mai, a reunit oficiali și experți din statele membre ale Uniunii Europene pentru a discuta progresul și provocările legate de extinderea UE.

În cadrul acestei sesiuni, Marinela Șeremet, consultant principal BIE, și Igor Zaharov, consilier pentru afaceri europene și comunicare strategică la Președinție, au prezentat prioritățile curente și reformele necesare întreprinse de autoritățile de la Chișinău în parcursul european al țării, precum și rolul Biroului pentru integrare europeană în asigurarea suportului organizațional și funcțional al activității Grupurilor de lucru și autorităților publice în procesul de aderare la UE.

Au fost evidențiate și activitățile instituțiilor implicate, capacitatea administrativă existentă, provocările și necesitățile de bază în procesul de eurointegrare și apropiere de standardele UE.

Membrii Grupului Tallinn au salutat progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea reformelor și au exprimat sprijinul lor în parcursul european al țării noastre.

Grupul Tallinn este un format informal, unde se discută subiecte ce vizează extinderea UE, din care fac parte: Austria, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Croația.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult