Social

Un curier de droguri din capitală, condamnat la 10 ani de închisoare

Un tânăr de 28 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Potrivit PCCOCS, oamenii legii au ridicat din diferite locații, inclusiv din preajma parcului Valea Morilor din capitală, peste 50 de grame de marijuana, precum și cantități mai mici de hașiș, PVP („sare”), ulei de canabis, mefedronă și MDMA. Drogurile erau destinate clienților și erau plasate în ascunzișuri de către inculpat, care făcea parte dintr-un grup criminal organizat.

De asemenea, de la condamnat au fost ridicate râșnițe pentru prepararea drogurilor și accesorii pentru cântărirea și ambalarea lor, cu urme de droguri. În plus, de la acesta a fost ridicat telefonul care conținea conversații privind comenzile de droguri din partea clienților.

Oamenii legii precizează că, în 2023, chișinăuianul originar din Ucraina a fost condamnat la patru ani închisoare pentru păstrarea drogurilor, însă cu suspendarea executării pedepsei. Ulterior, acesta declara că ar fi lucrat la o pizzerie și un magazin, însă procurorii i-au demonstrat în instanță vinovăția pentru implicare în vânzarea drogurilor.

Prin cumulul ambelor sentințe judecătorești, acesta a fost condamnat la 10 ani cu închisoare.

Citește mai mult