Internațional

Ploi abundente și vânt puternic în Serbia, Croația și statul american Iowa: Sunt victime

Ploi abundente și vânt puternic în Serbia. O femeie a decedat, după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla. O parte din orașul Sombor a rămas fără curent, după ce la o stație electrică a izbucnit un incendiu. Precipitațiile puternice au provocat daune și croaților, care au rămas cu acoperișurile caselor deteriorate și fără electricitate. Iar în statul american Iowa mai multe persoane au decedat, iar zeci au fost rănite în urma unei tornade devastatoare.

O tornadă a lovit violent orașul Greenfield din statul american Iowa. O mulțime de case au fost distruse complet, străzile au rămas pline cu moloz și multe turbine eoliene au fost dărâmate. Guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, a decretat stare de urgență în 15 districte. Și spitalul din Greenfield a suferit pagube semnificative, de aceea persoanele rănite au fost transferate la unitățile medicale din localitățile învecinate. Poliția locală a anunțat că tornada a provocat decesul mai multor persoane, însă nu a specificat cifra exactă.

Din păcate, putem confirma că au fost raportate decese din cauza tornadei. De asemenea, mulți localnici din zona Greenfield au fost răniți. Noi încă lucrăm pentru a evalua și a actualiza informațiile pe măsură ce acestea devin disponibile. A fost instituită stare de urgență începând cu ora 22:00 până mâine la ora 07:00. Anticipăm că starea de urgență va dura ceva timp”, a spus Alex Dinkla, purtător de cuvânt al poliției din Iowa.

Condițiile meteorologice extreme au făcut victime în Serbia, acolo unde grindina, vântul puternic și ploile abundente au făcut prăpăd. O femeie și-a pierdut viața după ce un copac a căzut peste mașina sa. Pompierii au intervenit în mai multe situații pentru a-i salva pe cei care au avut de suferit. Astfel, șase persoane, inclusiv un bebeluș, au fost salvate din calea apelor. Totodată, localitatea Sombor a rămas în beznă, după ce o stație electrică a luat foc. Stare de urgență a fost decretată în Novi Pazar, acolo unde oamenii, la fel, au rămas fără electricitate.

Grindina a durat aproape o oră, fapt ce nu s-a mai întâmplat până acum în această zonă. 66 de litri de apă pe metru pătrat au căzut în doar o oră. Noi am analizat starea drumurilor, care este destul de gravă și am făcut un orar pentru reparația străzilor. Lucrările au început noaptea și vor continua astăzi. Străzile au fost curățate de noroi și apoi spălate”, a menționat Ismail Dupljak, șeful sectorului situații de urgență în Novi Pazar.

Iar în Croația mai mulți copaci au fot doborâți la pământ de vântul puternic. Unele case au rămas fără acoperiș, iar pompierii au fost nevoiți să intervină în numeroase cazuri pentru a salva oamenii care au avut de suferit.

Rodica Mazur

Rodica Mazur

Autor

Citește mai mult