Politic

Igor Grosu, așteptat la București. Șeful Legislativului va participa la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre

Speakerul Igor Grosu pleacă la București, unde va participa la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor. Șeful Legislativului de la Chișinău împreună cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, vor susține un discurs referitor la integrarea europeană a țării noastre și Ucrainei în actualul context european.

La conferința internațională de la București sunt așteptați experți renumiți din mai multe țări și oficiali care vor discuta cu privire la amenințările de securitate emergente, progresele tehnologice și asigurarea securității naționale și internaționale.

Evenimentul oferă o platformă pentru discuții, analize și schimburi de idei referitoare la războiul din Ucraina, implicațiile acestuia pentru securitatea regională și globală, procesul de reconstrucție a Ucrainei, securitatea energetică și relația transatlantică.

La București, în perioada 23-24 mai, are loc cea de-a opta ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum” – o conferință internațională de securitate, în format regional, care reunește invitați cu vastă experiență profesională din diferite țări, pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor.

Evenimentul este organizat de „New Strategy Centre”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Apărării Naționale din România.

Citește mai mult